Toate blogurile

Bloguri, Bloggeri si Cititori

vineri, 21 octombrie 2011

Echipament pentru videochat ?Tot ce trebuie sa stii despre web cam


Achizitionarea unei camere web/video cred ca este cel mai dificil pas pentru multe modele. Exista o gama variata pe piata si multe modele nu stiu care este cea mai buna activitatii de videochat.
In activitatea de videochat, ca sa faceti bani, este foarte important sa oferiti calitate, de aceea cel mai bine cumparati o camera video decat un webcam.
O camera video este superioara unui webcam , chiar daca este multa bataie de cap.
O camera video se poate conecta la pc prin usb,s-video,firewire ,a/v, asadar puteti folosi orice camera video care are una dintre aceste iesiri.
Cele mai recomandate branduri sunt sony,panasonic ,jvc.
-daca ati ales o camera pe usb, va trebuie doar un cablu usb pe care il introduceti in portul usb al pc-ului.
-daca ati ales o camera cu iesire firewire, atunci cumparati si o placa firewire pe care va trebui sa o montati in calculator. Conetarea camera ->pc se va face printr-un cablu firewire ce va veni impreuna cu placa firewire.
-daca ati ales o camera cu iesire s-video atunci trebuie sa cumparati si un tvtuner/placa de captura. Conectarea camera->pc se face printr-un cablu s-video.
-daca ati ales o camera cu iesire a/v, va trebuie tot un tvtuner sau placa de captura. Conectarea camera ->pc se face printr-un cablu RCA.
Cablul RCA este cel care are 3 mufe la un capat:alb,galben si rosu. Va intereseaza doar mufa de culoare galbena deoarece aceea transmite imaginea video,pe cel alb si cel rosu le ignorati.
Note:
-In caz ca puteti alege ce sa folositi, utilizati conectarea prin s-video. Reda o calitate mai buna.
-camerele conectate prin firewire creeaza neplaceri uneori. Multi se plang de aparitia unor linii albe in momentul cand modelul se misca.
-nu folosi camera prin usb , deoarece isi pierde mult din calitate.
-daca achizitionati un cablu s-video sau RCA este indicat sa fie de calitate, cu contacte aurite, un cablu produs de o firma.
-In momentul in care achizitionati tv-tunerul/placa de captura,trebuie sa va asigurati ca are mufa de intrare identica cu iesirea din camera video.
Daca camera video are iesire s-video, tv-tunerul/placa de captura trebuie sa aibe intrare s-video.
-tv-tunerul poate fi intern sau extern (tv-tune-rul extern sta in exteriorul pc-ului si se conecteaza cu anumite cabluri la pc, cel intern se monteaza in carcasa pc-ului).
Daca vreti sa aveti si confort puteti opta pentru o camera video cu telecomanda+pan&tilt (nu prea se mai fabrica camere video cu telecomanda, dar puteti gasi modele mai vechi la mana a 2-a) sau puteti folosi modelele sony evi d30,d70 sau d100 care au si pan&tilt si telecomanda si despre care sunt foarte bune in ce priveste calitatea imaginii.
Daca nu dispuneti de prea multi bani, va puteti cumpara un webcam si mai tarziu sa faci un upgrade.
Cele mai recomandate webcamuri pentru videochat sunt:
-logitech quickcam pro 4000
-logitech sphere
-logitech quickcam pro 9000
-philips SPC900NC
Note:
-un lucru foarte important de retinut este ca puteti avea o super camera web/video, daca nu stiti sa o setati cum trebuie si nu aveti lumina necesara. Lumina este un factor care influentaza foarte mult calitatea video.
-modelele de webcamuri de mai sus sunt in ordine aleatorie.
Probleme Generale:
a) Nu se vede imaginea pe site
Posibile probleme:
-nu aveti camera video pornita /cablul de la webcam / tvtuner nu este conectat bine.
-driverele / softul nu au fost instalate bine / sau au fost instalate alte drivere.
-nu ati selectat bine pe site la sursa video.
-daca folositi program de splitt ai grija sa ruleze ( sa fie deschis ), sa nu fie pus pe pauza / si sursa sa fie selectata adica webcamul sau Tvtunerul.
b) Imaginea pe site este turtita / alungita
Site-ul preia imaginea in rezolutiile urmatoare 320 x 240 ,640 x 480 sau 800 x 600(HD), daca imaginea care apare pe site este distorsionata inseamna ca este necesar sa schimbati rezolutia pe care o transmiteti, daca folositi un soft de splitt trebuie sa selectati la Video Out una din rezolutiile amintite mai sus.
c) Pe site imi apar 2 dungi negre in laterale sau sus/ jos
Probleme posibile
La fel ca la punctul b) este vorba de o mica problema de setare a rezolutiei, adica ceea ce transmiteti pe site nu este identic cu rezolutia ceruta de site, astfel incat ca sa nu distorsioneze imaginea, site-ul adauga de la sine acele doua dungi negre ca sa pastreze raportul respectiv.
Camera video este setata pe modul Wide si automat o sa apara o dunga neagra sus si una jos, pentru a pastra proportia.
d) Pe monitor vad imaginea mea viceversa
Trebuie gasita functia Mirror/ing (imagine in oglinda) din setarile tvtunerului / a webcam-ului si sa o bifati sau debifati, dupa caz.
e) Ma misc sacadat pe site:
Posibile probleme:
-numarul de frameuri pe secunda din softul de splitt nu este setat correct, trebuie sa fie setat la o valoare de 20-25 de frameuri pe secunda, (adica cate cadre sa transmita pe secunda, daca e setat la 3-5 imaginea o sa se vada sacadat).
-viteza de upload nu este prea buna si de aceea site-ul nu preia informatia optima pentru a o reda correct.
-procesorul pc-ului este suprasolicitat (Ctrl+Alt +Delete) daca procesorul indica 80% este indicat sa inchideti din site-urile deschise.INSCRIE-TE AICI CA MODEL(single sau cuplu)
Daca nu stii cum sa o faci primesti toate informatiile in rubrica "Devino si tu model"

Un comentariu:

  1. salut am si eu o intrebare vreau sa stiu daca camera de la microsoft cu auto focus este buna astept raspuns pe numarul 0731470560 sau sms

    RăspundețiȘtergere